• facebook
  • linkedin
  • kvidre
  • Youtube
TLF: +86 0769-22235716 Whatsapp: +86 18826965975

Vedligeholdelsesinspektionsmetode for servodrev

Servosystemet omfatter et servodrev og en servomotor.Drevet bruger præcis feedback kombineret med en højhastigheds digital signalprocessor DSP til at styre IGBT for at generere en præcis strømudgang, som bruges til at drive den trefasede permanentmagnet synkrone AC servomotor for at opnå præcis hastighedsregulering og positioneringsfunktioner.Sammenlignet med almindelige motorer har AC servodrev mange beskyttelsesfunktioner indeni, og motorerne har ingen børster og kommutatorer, så arbejdet er pålideligt, og vedligeholdelses- og vedligeholdelsesbelastningen er relativt lille.

For at forlænge servosystemets levetid skal man være opmærksom på følgende forhold under brug.For systemets driftsmiljø skal de fem elementer temperatur, fugtighed, støv, vibrationer og indgangsspænding tages i betragtning.Rengør regelmæssigt varmeaflednings- og ventilationssystemet på den numeriske kontrolenhed.Kontroller altid, om køleventilatorerne på den numeriske styreenhed fungerer korrekt.Det bør efterses og rengøres hvert halve år eller hvert kvartal afhængig af værkstedets miljø.Når CNC-værktøjsmaskinen ikke bruges i lang tid, skal CNC-systemet vedligeholdes regelmæssigt.

Først og fremmest bør CNC-systemet tilføres strøm ofte og lade det køre uden belastning, når værktøjsmaskinen er låst.I regntiden, hvor luftfugtigheden er relativt høj, skal elektriciteten tændes hver dag, og varmen fra selve de elektriske komponenter skal bruges til at drive fugten væk i CNC-skabet for at sikre en stabil og pålidelig ydeevne. elektroniske komponenter.Praksis har vist, at en værktøjsmaskine, der ofte er parkeret og ikke brugt, er udsat for forskellige fejl, når den tændes efter en regnvejrsdag.På grund af arbejdsforholdene for slutbrugerne af bevægelseskontrolsystemet og begrænsningen af ​​virksomhedens førstelinjetekniske tekniske supportevner, er det elektromekaniske system ofte ude af stand til at opnå god udstyrsstyring, hvilket kan forkorte levetiden for mekatronikudstyr, eller reducere produktionskapaciteten på grund af udstyrsfejl.Tab af økonomiske fordele.

Servodriver er en slags controller, der bruges til at styre servomotor.Dens funktion ligner frekvensomformerens funktion på en almindelig vekselstrømsmotor.Det er en del af servosystemet og bruges hovedsageligt i højpræcisionspositioneringssystem.Generelt styres servomotoren gennem tre metoder til position, hastighed og drejningsmoment for at opnå højpræcision transmissionssystempositionering.Det er i øjeblikket et avanceret produkt af transmissionsteknologi.

Så hvordan tester og reparerer man servodrevet?Her er nogle metoder:

1. Da oscilloskopet kontrollerede den aktuelle overvågningsudgang fra drevet, blev det konstateret, at det hele var støj og ikke kunne læses

Årsagen til fejlen: Strømovervågningens udgangsklemme er ikke isoleret fra AC-strømforsyningen (transformator).Løsning: Du kan bruge et DC-voltmeter til at detektere og observere.

2. Motoren kører hurtigere i den ene retning end den anden

Årsag til fejl: Den børsteløse motors fase er forkert.Behandlingsmetode: opdage eller finde ud af den korrekte fase.

Årsag til fejl: Når den ikke bruges til test, er test/afvigelseskontakten i testposition.Løsning: Drej test/afvigelseskontakten til afvigelsespositionen.

Årsag til fejl: Afvigelsespotentiometerets position er forkert.Behandlingsmetode: nulstilling.

3. Motorstop

Årsagen til fejlen: polariteten af ​​hastighedsfeedbacken er forkert.

Nærme sig:

en.Indstil om muligt positionsfeedback-polaritetskontakten til en anden position.(Det er muligt på nogle drev)

b.Hvis du bruger en omdrejningstæller, skal du skifte TACH+ og TACH- på drevet for at forbinde.

c.Hvis der bruges en encoder, skal ENC A og ENC B udskiftes på drevet.

d.I HALL-hastighedstilstand, skift HALL-1 og HALL-3 på drevet, og skift derefter Motor-A og Motor-B.

Årsagen til fejlen: Encoderens strømforsyning er afbrudt, når encoderens hastighed feedback.

Løsning: Kontroller tilslutningen af ​​5V encoder-strømforsyningen.Sørg for, at strømforsyningen kan levere tilstrækkelig strøm.Hvis du bruger en ekstern strømforsyning, skal du sørge for, at spændingen er til driverens signaljord.

4. LED-lyset lyser grønt, men motoren bevæger sig ikke

Årsagen til fejlen: motoren i en eller flere retninger er forbudt at bevæge sig.

Løsning: Tjek +INHIBIT- og –INHIBIT-portene.

Fejlårsag: Kommandosignalet er ikke til drevsignalets jord.

Behandlingsmetode: Forbind kommandosignalets jord til førersignalets jord.

5. Efter opstart lyser førerens LED-lys ikke

Årsag til fejl: Strømforsyningsspændingen er for lav, mindre end minimumsspændingskravet.

Løsning: Kontroller og øg strømforsyningsspændingen.

6. Når motoren roterer, blinker LED-lyset

Fejlårsag: HALL fasefejl.

Løsning: Kontroller, om motorens faseindstillingskontakt (60/120) er korrekt.De fleste børsteløse motorer har en faseforskel på 120°.

Fejlårsag: HALL-sensorfejl

Løsning: Registrer spændingerne i Hall A, Hall B og Hall C, når motoren roterer.Spændingsværdien skal være mellem 5VDC og 0.

7. LED-lyset holder altid rødt.Årsag til fiasko: Der er en fiasko.

Behandlingsmetode: Årsag: overspænding, underspænding, kortslutning, overophedning, fører forbudt, HALL ugyldig.


Posttid: 02-02-2021