• facebook
  • linkedin
  • kvidre
  • Youtube
TLF: +86 0769-22235716 Whatsapp: +86 18826965975

Hvad er et servodrev?Hvad er fordelene ved servodrivere?

Servo-driver er en slags controller, der bruges til at styre motorbevægelse, som kan realisere den ekstremt præcise kontrol af motorbevægelse.Det spiller en vigtig rolle i automatiseringsapplikationer, såsom industriel automation, robotteknologi, rumfart, medicinsk udstyr, automatiske køretøjer og andre områder.

Servo-drivere arbejder ved at konvertere indgangssignaler til signaler, der styrer motorens bevægelse.I servosystemet modtager chaufføren styresignalet fra controlleren og leder strømmen til motoren gennem strømforstærkeren og realiserer dermed formålet med at styre motorrotationen.Føreren kan også overvåge motorens driftstilstand og give feedbacksignaler til controlleren, så controlleren kan justere udgangssignalerne i tide for at opretholde nøjagtigheden og stabiliteten af ​​motordriften.

 

Servo-driver er sammensat af styrekredsløb, strømkredsløb og feedbackkredsløb.

Styrekredsløb:

Styrekredsløbet er kernedelen af ​​servodriveren, som er sammensat af mikroprocessor og controller.Styrekredsløbet modtager kommandosignalet fra servocontrolleren og konverterer det til styresignalet fra førerens strømkredsløb, som styrer servomotorens bevægelse og det perifere udstyrs handling.

Strømkredsløb:

Strømkredsløb er en vigtig del af servodriveren, den styrer udgangsstrømmen og udgangsspændingen gennem strømrøret og andre komponenter, således at servomotoren i henhold til kravene til hastighed og styrestyring.

Feedback kredsløb:

Feedbackkredsløbet bruges til at detektere servomotorens udgangsposition og føre den detekterede positionsinformation i realtid tilbage til kontrolkredsløbet for at opnå en mere nøjagtig kontroleffekt.Feedbackkredsløbet omfatter hovedsageligt encoder, Hall-element og sensor.

 3

Servo-drivere har følgende fordele:

1. Høj præcision: Servo driver kan opnå høj præcision position, hastighed, moment kontrol og kan nøjagtigt styre motoren for at opnå den bedste effektivitet.

2. Hurtig respons: Servodriveren har en hurtig reaktionshastighed og kan generere præcis kraft- og positionskontrol på kort tid og dermed opnå højhastighedsbevægelser og skæreapplikationer med høj hastighed.

3. Stabil og pålidelig: Servodriveren vedtager lukket kredsløbskontrolteknologi, som kan overvåge motorens position og hastighed i realtid for at sikre stabiliteten og pålideligheden af ​​motordriften.

4. Alsidighed: Servodriveren kan understøtte en række forskellige kontrolformer, såsom positionskontrol, hastighedskontrol, momentkontrol osv., men kan også realisere avanceret kontrolteknologi, såsom banekontrol, PID-kontrol osv.

5. Energibesparelse: Servodrev kan realisere effektiv energiomdannelse og har den funktion at spare energi.Med præcis styring kan der spares energi og reduceres omkostninger.

6. Praktisk og justerbar: Servodriveren er nem at justere og kan tilpasses til forskellige arbejdsmiljø- og applikationskrav gennem enkel justering.

7. Udbredt: servodrivere er meget udbredt i værktøjsmaskiner, automationsudstyr, trykpresse, tekstilmaskiner, fødevaremaskiner, medicinske instrumenter, bilindustrien og andre områder.

 

De vigtigste funktionelle egenskaber ved servodriver er som følger:

1. Præcis kontrol: Servodriveren vedtager et lukket kredsløbskontrolsystem, som nøjagtigt kan kontrollere motorens hastighed og position.

2. Højhastighedsydelse: Servodriveren har karakteristika af hurtig respons og høj hastighed, som kan opfylde kravene til højhastighedsbevægelse.

3. Høj præcision positionskontrol: Servo driver har meget høj position kontrol præcision, kan opfylde høj præcision position kontrol krav.

4. Programmerbar: servodrivere kan programmeres til at opnå en række komplekse bevægelsesbanestyringer.

5. Stabilitet og pålidelighed: servodriveren har god stabilitet og pålidelighed og er ikke tilbøjelig til at fejle under langvarig drift.

6. Bredt anvendelsesområde: servodrev kan anvendes til forskellige typer motorer, kan opfylde behovene i forskellige anvendelsesområder.


Indlægstid: 12. maj 2023